Inspiraatiota vanhustyöhön -webinaari

Tervetuloa Inspiraatiota vanhustyöhön -webinaariin 12.5.2021 klo 8.30-13.30

Välillä näköala omaan työhön on koetuksella. Korona-aika kuormittaa ja koskettaa meitä kaikkia. Miten vahvistaa toivoa ja unelmia? Ihmetellä ja kokeilla uutta? Tässä vuorovaikutteisessa webinaarissa kuulet kolme inspiroivaa puheenvuoroa ikäihmisten voimavarojen vahvistamisesta ja yksilöllisestä työotteesta. Puhujat jakavat kokemuksiaan uusista ja omaperäisistä tavoista tehdä työtä ikäihmisten parissa. Webinaari toimii herättäjänä työn kehittämiselle. Tarjoamme vinkkejä, joiden avulla uusien ideoiden kehittäminen on inspiroivaa ja voimaannuttavaa. Webinaarin fasilitaattorit Liisa Kallio ja Lauri Kuosmanen ovat kokeneita sotealan muotoilijoita ja mahdollistajia. Työn kehittäjinä he ovat innostavia ja läsnäolevia – myös etänä.

Webinaarin hinta on 60€ + alv (24%) / osallistuja.

Ilmoittautumiset: [email protected] (Ilmoitathan laskutusosoitteesi samalla kun ilmoittaudut, kiitos)

 

Puhujat:


Persoonan kohtaaminen arvokkaan vanhuuden avaimena

Jari Pirhonen on sosiaaligerontologian dosentti ja lähihoitaja, jonka tutkimusteemat liittyvät hyvään elämään vanhuudessa ja vanhustenhoidon etiikkaan. Tällä hetkellä hän johtaa Helsingin yliopistossa tutkimusta, jossa syvennytään muistisairaiden ihmisten elämän loppuvaiheen hoidon haasteisiin. Esityksessään hän käsittelee, kuinka vanhusten persoonaa voi tukea pitkäaikaishoidossa ja miten sitä voi tehdä kansalaistoimintana Unelmatehtaan kautta

 

 

Löytävä vanhustyö Turussa

Ansa Kainulainen työskentelee löytävän vanhustyön parissa Turussa. Löytävä vanhustyö on suunnattu haasteellisessa elämäntilanteessa oleville, riittämättömien tai kokonaan palvelujen ulkopuolella oleville yli 60-vuotiaille. Löytävä vanhustyö tavoittaa, ohjaa ja tukee ikääntyneitä tarvitsemiensa toimintojen  ja palveluiden piiriin. Työntekijät tapaavat asiakkaan kiireettä ja kartoittavat asiakkaan toiveet ja tilanteen. Yhdessä asetetuissa tavoitteissa edetään asiakkaan ehdoilla. Työntekijät tapaavat asiakkaan kodissa tai muussa sovitussa paikassa. Asiakkuuden kesto määräytyy yksilöllisten tarpeiden mukaisesti.

 

Tilalliset ratkaisut muistisairaiden hoivan tukena Hollannissa

Virve Repo on väitellyt tohtoriksi ihmismaantieteen alalta. Hänen väitöskirjatutkimuksensa käsitteli muun muassa hoivan ja kontrollin suhdetta suomalaisissa laitoksissa, kuten vanhainkodeissa ja vanhuspsykiatrisella osastolla. Webinaarissa hän puhuu hollantilaisesta muistisairaille tarkoitetusta hoitopaikasta, jossa on erilaisten tilallisten ratkaisujen ja muun toiminnan avulla pyritty varmistamaan mahdollisimman mielekäs elämä muistisairaille.